Önemli Bilgiler

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR?

Farabi Değişim Programı, Yükseköğretim öğrencilerinin Güz ve Güz+Bahar dönemlerinde Türkiye içerisinde protokol  imzalanan başka bir Yükseköğretim kurumunda 4 ay süre ile burs desteği alarak Yükseköğrenim imkânı sağlar.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Ön Lisans ve Lisans; Genel Akademik Not Ortalamanız minimum 2,00 olmalıdır. Yüksek Lisans ve Doktora; Genel Akademik Not Ortalamanız minimum 2,50 olmalıdır.

Not: Başvuru aşamasında genel Akademik Not Ortalamanız değerlendirilmeye alınacaktır.

• Genel Akademik Not Ortalaması; Tamamlamış olduğunuz tüm dönemlerin toplam ortalamasıdır,
  • Farabi Değişim Programından daha önce yararlanmamış olmak,
  • Örgün eğitim veren Yüksek Eğitim programlarının Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora kademelerine kayıtlı öğrenci olmak.

BAŞVURU ve SÜREÇ TAKVİMİ

Başvuru Tarih Aralığı 01-15 Mart 2019

1. Asil Yerleştirme Sonuçları ve Onay Süreci Tarih Aralığı 20-21 Mart 2019

Yedek Yerleştirme Sonuçları ve Onay Süreci Tarih Aralığı 26-27 Mart 2019

Tüm Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Karşı Üniversitelere Bildirim 04 Nisan 2019

Üniversitelerden Gelen Nihai Sonuçlar 25 Nisan 2019

YERLEŞTİRME VE ONAY İŞLEMLERİ

Yapılan başvurular Akademik Not Ortalamalarına ve tercih sıralamasına göre Dış İlişkiler Ofisi’nce yerleştirme işlemi yapılarak ilan edilir.

Asil Yerleştirmede onay vermeyen ve / veya reddedilen yerleştirme sonuçlarından boş kalan kontenjanlara yedek yerleştirmeler yapılır ve yedek yerleşenlerden onay istenir. Nihai yerleşenler, yerleştirildikleri Üniversitelere bildirilir.

ÖĞRENCİLERE ÖDENECEK BURS MİKTARI

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında,
Yükseköğretim Kurumunca Değişime katılacak tüm öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı 4 ay süre ile 600 TL olarak belirlenmiştir.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

• Farabi öğrenci Değişim Programı kapsamında 2019 – 2020 Akademik yılı Güz ve Güz+Bahar dönemlerinde https://farabi.subu.edu.tr adresinde başvuru esnasında yer alan anlaşmalı Yükseköğretim kurumlarında değişim gerçekleştirebilirler.
  • Öğrenciler programdan Güz veya Güz + Bahar dönemlerinden faydalanabilirler.
  • Öğrenciler SADECE Bahar dönemi için programdan faydalanamazlar.
  • Öğrencilerin gidecekleri kurumdaki ders yükleri, kayıtlı oldukları Yükseköğretim kurumlarında aynı yarıyılda almaları gereken ders yükünden daha az olamaz.
  • Öğrenciler gidecekleri kurumdan Sınıf, Dönem, Fakülte ve Bölüm fark etmeksizin ders alabilirler.
  • Lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıf düzeylerinde Farabi Değişim Programı kapsamında değişim gerçekleştirilememektedir. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri, Hazırlık ve Bilimsel Hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.
  • Gidilecek Yükseköğretim Kurumu tamamen ya da kısmen yabancı dilde eğitim-öğretim yapıyor ise değerlendirme kriteri olarak yabancı dil düzeyini gösteren bir belge talep etmektedirler.
  • Öğrencilerin tercih edeceği kurumlardaki Farabi Değişim Programı ile ilgili istenilen şartları araştırmaları gerekmektedir. Bazı Yükseköğretim kurumlarının not ortalaması ve yabancı dil ile ilgili özel şartları bulunmaktadır.
  • Programa katılmaya hak kazanan öğrencilere; değişim süresine bakılmaksızın 4 ay süre ile karşılıksız burs imkânı sağlanmakta olup; öğrencilerin öğrenim dönemi boyunca aldıkları diğer burslarda da herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.
  • Staj haricinde herhangi bir kamu kurum veya kuruluşlarında çalışanlar iler özel sektörde sürekli ücrete tabii istihdam edilen öğrencilere Farabi Değişim Programı kapsamında herhangi bir burs ödemesi yapılamamaktadır.
  • KYK yurdunda kalan öğrencilerimi, değişimden yararlandıkları şehirdeki yurtlara yatay geçiş yapabilmektedirler.
  • ÖNEMLİ: Bazı gidilecek üniversiteler, Farabi başvurusunu kurumumuza yapıldığınız anda, başvuru tarihleri içerisinde, kendilerine de çevrimiçi olarak ön kayıt yapılmasını isteyebilirler. Dolayısıyla, gitmek istediğiniz kurumun Farabi Değişim Programı sitesini kontrol etmenizde fayda vardır.